Skovens dag byder på nye oplevelser i statens skove

BoligFritid.dk

  • maj 4, 2018
  • By robert
  • Gratis
  • 0

Skovens dag byder på nye oplevelser i statens skove

Det er jo altid gratis at tage en tur i skoven.

Søndag 6/5  åbner de statslige skove op til helt nye oplevelser for hele familien i det meste af landet. Til Skovens Dag kan du både møde islandske heste, dyrke crossfit og snitte som Emil fra Lønneberg.

Vil du med en tur i skoven? Der er så fuld af sjov. Og der er ekstra meget sjov i statsskovene søndag den 6. maj, hvor Skovens Dag løber af stablen.

Udover heste og crossfit kan du blandt andet få en klatretur op i de høje træer i Gribskov, tage vandrestøvlerne på rundt i Bjergeskoven ved Rold, deltage i GPS-løb med spørgsmål om livstræer og naturen på Møns Klint eller nyde den lysegrønne bøgeskov ved et knitrende bål ved Skodsborg.

Naturstyrelsen er vært eller medvært på en række arrangementer i det meste af landet. Skovens Dag arrangeres af Dansk Skovforening og private, kommunale- og statsejede skove og støttes af Nordea-fonden. Du kan finde hele listen over arrangementer på Skovens Dags hjemmeside.

Skovens Dag i statsskovene

Jylland

Livø:
Oplev en forårsdag på Livø, hvor alle aktiviteter på dagen handler om træ, skov og natur, og hvad den kan bruges til. Der kan købes frokost fra Livø Feriecenter.

Tidspunkt: kl. 10:00 – 16:00
Mødested: Livø Avlsgård

Favrskov:
Du kan snitte som Emil fra Lønneberg, klatre som Tarzan eller spise honning som Plysbjørn i statens skove ved Favrskov.

Tidspunkt: kl. 10:00 – 15:00
Mødested: Spejdercenter Engedalen i Hammel, Møllevej 4, 8450 Hammel

Kruså
I Kelstrup Plantageer friluftliv og natur i højsæde for hele familien. Grænseegnens Mountainbikeklub viser deres anlagte MTB spor frem i skoven. Kl. 10:30 er der afgang til en guidet cykeltur i Kelstrup Plantage, hvor naturvejlederen vil fortælle om alt mellem himmel og jord på rundturen.

Tidspunkt: kl. 10:00 – 12:00
Mødested: Kelstrup Naturskole, Stokkebrovej 1 b, 6430 Kruså

Rold Skov:
Oplev et historisk vingesus fra produktion af træer til urørt skov, når tidligere tiders drift og datidens natursyn kommer under lup på en fire timers tur rundt i Bjergeskoven og omegn. Der dykkes også ned i den nye vedtagne driftsplan for Naturstyrelsens del af Rold Skov. Turen er på ca. fem km i en smuk lysegrøn forårsskov.

Tidspunkt: kl. 10:00 – 14:00
Mødested: Frueskoens P-plads på Buderupholmvejen

Derudover bliver der tændt op i bålstederne på den hyggelige Stabelplads og naturbasen ved Hvass Sø.

Tidspunkt: kl. 10:00 – 15:00
Mødested: Stabelpladsen ved Skovvej 68, 9610 Arden

Silkeborg:
Syv nyafmærkede vandreruter i Silkeborg indvies på Skovens Dag, så man fremover kan finde en kort og en lang afmærket vandre-/løberute i hhv. Nordskoven, Østerskoven, Vesterskoven samt en lille rundtur på Odden. Ruterne skal gøre naturen mere tilgængelig.

På Skovens Dag kan du også hjælpe med at trække gederne, der skal pleje naturen, ud til Vejlbo Mose, hvor de slippes løs.
Der vil være taler og indvielse fra kl. 10, hvorefter gederne slippes løs. Ca. Kl. 10.45 guider Jan Kjærgaard den ny afmærkede korte rute Østerskov Kort, som går rundt om Avnsø ca. 3,5 km.

Tidspunkt: kl. 10:00 – 13:00
Mødested: Ved Naturstyrelsen, Vejlsøvej 12, Silkeborg

Sønderborg:
Du kan komme på hestevognstur med en guide rundt i skoven samt til skovens oase: Staals Mose, hvor skovens folk fortæller om skovens historie. Ved Staals Mose kan du være med til at finde skovens livstræer, gå på opdagelse med kamera og ”fange” skovens dyr og planter med linsen eller bage lækre skovpandekager med friske urter.

Tidspunkt: kl. 11:00 – 15:00
Mødested: Egetofte Naturskole, Egetoftevej 4, 6400 Sønderborg

Sjælland

Albertslund:
I Vestskoven kan du blandt andet fange haletudser, guldsmedelarver, og andre væsner i vandhullet. Der vil også blive mulighed for at snitte fine ting i nyfældet træ, bygge insekthoteller, og man kan hilse på levende får og opleve dem blive klippet. Og så er der naturligvis bål med snobrød og saft, frisk kaffe og foråret i fuldt flor.

Tidspunkt: kl. 10:00 – 16:00
Mødested: Herstedhøje Allé, 2620 Albertslund

Gribskov:
Mød en islandsk hest og prøv at sidde på den. Bag pandekager over bål, prøv en dyrequiz eller undersøg smådyrene i skovbunden. Du kan også flække træ som i gamle dage, høre om nyudpeget urørt skov og den nye pilgrimsrute, som snart indvies. Du kan også prøve at gå tovgang eller få en klatretur op i de høje træer (med sele vel og mærke). Har du fotografiapparat med kan du deltage i den landsdækkende FOTO-konkurrence og måske score vinderbilledet.

Der er mulighed for at købe en pølse eller en kop kaffe og nyde, at skoven lige er sprunget ud og står med lysegrønne blade.

Tidspunkt: kl. 11:00 – 13:00
Mødested: Bakkehus lejrplads ved Kagerup Station

Møns Klint:
Ved Møns Klint er der både mad over bål, GPS-løb med spørgsmål om livstræer og naturen på Møns Klint og Træklatring.

Tidspunkt: kl. 11:00 – 17:00
Mødested: P-pladsen ved Geocenter Møns Klint, 4791 Stengårdsvej

Rødovre:
Kom lidt tættere på fårene på Vestvolden! Formanden for Fåregræsserforeningen, Ellen Jensen, fortæller om formålet med foreningens arbejde. Hvis vejret er til det, bliver fårene klippet den første søndag i maj!

Tidspunkt: kl. 10:00 – 11:00
Mødested: Ejbybunkeren, Jyllingevej 303, 2610 Rødovre

Skodsborg:
Måske er du mod på at prøve én times heftig crossfit med kyndig instruktør? Måske vil bare ud og nyde den lysegrønne bøgeskov og sidde ved et knitrende bål eller tage på guidet tur og høre om, hvorfor skoven er blevet UNESCO verdensarv? Måske vil du og dine børn høre eventyr om og gå på opdagelse i Bøllemosen eller ligefrem prøve at træklatre? Det er bare nogle af de aktiviteter, som du og dine venner eller familie kan deltage i på skovens dag i Jægersborg Hegn.

Tidspunkt: kl. 10:00 – 15:00
Mødested: Madpakkehusene ved Skodsborg Station, Bøllemosevej 4, 2942 Skodsborg

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet