Sådan holder vi ferie i Danmark

BoligFritid.dk

Sådan holder vi ferie i Danmark

Det danske sommervejr skuffede sidste år, og måske derfor planlægger flertallet af danskerne at rejse væk denne sommer – i hvert fald da vi spurgte dem i begyndelsen af maj.

65% af danskerne har planlagt at tage på ferie denne sommer, og af dem vil størstedelen tage på ferie i udlandet – måske belært af sidste års våde sommer.

Sommerferieplaner

44% vil tage på ferie i udlandet, og kun hver femte (21%) har planlagt at holde ferien i Danmark. Hver femte har dog endnu ingen planer (15%) eller ved ikke, hvad sommerferien skal bruges på (5%), og måske kan det varme sommervejr få overbevist dem om, at en ferie i Danmark er vejen frem.

Danskerne er i øvrigt et af de europæiske folk, hvor den største andel planlægger at rejse udenlands denne sommer. Se hele den europæiske undersøgelse her.

Hvilken type ferie planlægger danskerne så?

Hvilken type ferie planlægger danskerne

Hver tredje (34%), som planlægger at tage på sommerferie vil tage på strand-/badeferie, og det er særligt de unge mellem 18-29 år, som vil dase på stranden. 52% mellem 18-29 år, som tager på ferie, planlægger at tage på strand-/badeferie. Storbyferie, som 17% planlægger at tage på, er udbredt blandt alle aldersgrupper. Feriebesøg hos familie og venner (14%) samt sightseeing-ferie (13%) er også populære ferieformer denne sommer.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med 1010 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov Panelet i perioden 2. – 3. maj 2018. Kilde: YouGov

Photo by Raphaël Biscaldi

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet