Relancering af Finn Juhls ikoniske ur fra FN-bygningen

BoligFritid.dk

Relancering af Finn Juhls ikoniske ur fra FN-bygningen

Da FN-bygningen i New York blev indviet i 1950, havde danske Finn Juhl sat sit helt særlige fingeraftryk på det markante kompleks. Med ansvar for Formynderskabsrådssalen designede toparkitekten et rum, der i alle detaljer – lige fra lyskasser til tæpper – fremviste dansk arkitekturs rene stil og moderne mod.

Et af de helt særlige elementer i salen var det store FJ Clock. Med en centralt placering højt hængende over stolene føjede det stilrene ur på én gang værdi til salens eksklusive designstil, mens det samtidig altid udførte sin funktion for de travle beslutningstagere.

I dag – næsten 70 år senere – finder man stadig FJ Clock i den historiske sal, hvor der er afholdt utallige møder om blandt andet menneskerettigheder og internationalt miljøsamarbejde. Uret har overlevet flere ombygninger og hænger som en tydelig signatur og anerkendelse af salens skaber.

FJ Clocks tidløse design gør, at uret i en nedskaleret størrelse passer ind i det moderne hjem. Det er derfor nu muligt at få et designobjekt, der repræsenterer en uerstattelig institution i det internationale samfund.

Med sin cirkulære form, der komplementerer det sortfarvede asketræ og viserne i aluminium, fanger uret essensen af en af dansk arkitekturs helt store stjerner. Og som det er tilfældet med stjerner, så er ikke to af de håndlavede ure ens.

DESIGNEREN
Finn Juhl (1912-1989) var en af de mest kendte danske arkitekter. Han blev uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole og høstede både dansk og international anerkendelse for især sin helt særlige fornemmelse for materialernes kvaliteter, og hvordan man fremhævede disse ved hjælp af snit, farver og komplementærmaterialer.

Som et tegn på Finn Juhls velkendte og universelle stil bliver flere af hans designs stadig relanceret og produceret. Blandt andet hos Architectmade.

ARCHITECTMADE
Architectmade er specialiseret i produktion og promovering af produkter designet af arkitekter fra 1950’erne og 1960’erne. Fælles for arkitekterne og deres designs er det simple og rene udtryk, hvor form og æstetik spiller en stor rolle. Alle produkter er håndlavede og sælges via førende design- og livstilbutikker rundt om i verden.

 

Relevant information
ARCHITECTMADE
www.architectmade.com
print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet