Nu lanceres verdens første klimapositive burgere

BoligFritid.dk

Nu lanceres verdens første klimapositive burgere

– og nyt website skal inspirere flere virksomheder til at blive klimapositive

Svenske MAX Burgers er måske ikke så velkendte uden for hjemmemarkederne i Norden og et voksende antal nye markeder i Mellemøsten. Det er dog lykkedes at lave en menu for deres 130 restauranter, der rent faktisk fjerner CO2 fra atmosfæren. Max lancerer officielt de nye klimapositive burgere d. 5. juni i forbindelse med Sustainable Brands konferencen i Vancouver. Alle restauranter vil fra d. 14. juni have de klimapositive burgere på menukortet.

 

“Begrundelsen for at lancere vores klimapositive burgere er enkel: Klimaforandringerne på vores klode er ude af kontrol, og vi bliver nødt til at stabilisere den”, siger Richard Bergfors, CEO MAX Burgers. “For at møde 2-graders klimamålet fastsat i Paris Aftalen, bliver verden nødt til at arbejde hårdere for at beskære udledningen og begynde at reducere effekterne af den udledning, der allerede har fundet sted. At være klimaneutral er ikke længere nok. Vi ved, at vi er en del af problemet og sammen med vores gæster, vil vi nu være en del af løsningen”, siger Bergfors.

 

MAX vil med de klimapositive burgere fjerne en del af den CO2, der allerede er udledt i atmosfæren. Det gør de ved at plante træer, som absorberer mere CO2 end det, deres produkter totalt udleder. Nettoresultatet er positivt.  For at opnå klimapositive burgere, vil Max Burgers:

 

  1. Måle deres produkters udledning, inklusive udledning fra jord til bord og inklusive gæsters og medarbejderes transport til og fra restauranterne – og bortskaffelse af affald fra hvert måltid;
  2. Arbejde målrettet for at reducere udledning og tilføje nye tiltag, der kan minimere udledning i processer og produkter; og
  3. Kompensere minimum 110% eller mere af CO2 udledning ved at plante træer. Dette betyder, at der overleveres i forhold til den eneste uafhængige standard for CO2 neutralitet – ISO 14021.

“Vi har vurderet at den bedste måde, vi kan reducere vores CO2 udledning på, er at udvikle så velsmagende grønne burgere, at de smager minimum lige så godt som vores burgere med kød i – samtidigt med at vi lancerer vores klimapositive burgere”, siger Bergfors. “Vi håber, at vi kan inspirere andre virksomheder til at lancere klimapositive produkter og services. Vi er overbeviste om, at vores gæster og andre forbrugere foretrækker virksomheder, der tager et aktivt ansvar vores miljø og fremtid. Det er derfor, vi har startet clipop.org, som er en website hvor forbrugere kan finde klimapositive produkter og services”, siger Bergfors.

 

MAX og MEVO, en delebil-virksomhed fra New Zealand med en klimapositiv delebils-service, har i fællesskab lanceret clipop.org (Climate Positive Products) for at hjælpe og opfordre flere virksomheder til at tilslutte sig den klimapositive bevægelse frem til 2022.

 

MAX blev grundlagt i 1968 i det nordlige Sverige, og er den ældste burgerkæde i Skandinavien. Den familiedrevede virksomhed blev af Fast Company i 2011 udnævnt til at være blandt verdens mest innovative fødevarevirksomheder. Det gav en masse international opmærksomhed, da de som de første i verden i 2008 angav CO2 udledningen på deres menu udfor hver burger. Det er således en lang og vedholdende indsats for bæredygtighed, der er tale om. Med lanceringen af de klimapositive burgere, tages der endnu et stort skridt fremad.

 

Mere information kan findes på www.clipop.org og www.maxburgers.com

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet