Nina tager helikopter på arbejde: Spændende hverdag som landinspektør

BoligFritid.dk

  • juli 5, 2018
  • By robert
  • Nyhed
  • 0

Nina tager helikopter på arbejde: Spændende hverdag som landinspektør

Jobgaranti, høj startløn, fleksible arbejdstider og uendelige arbejdseventyr. Landinspektøren Nina Stahl Madsen har valgt en karriere fyldt med muligheder og bliver oven i købet fløjet på arbejde i helikopter.

Tidlig morgen, lyden af drejende propeller og en fantastisk udsigt over Nordsøen fra luften. Sådan ser en typisk hverdag ud for den nyuddannede landinspektør Nina Stahl Madsen, som modsat resten af befolkningen kan glemme alt om bil, cykel og bus til arbejde. En stor del af hendes arbejde foregår nemlig på en platform langt ude på havet, og der er helikopteren den eneste transportmulighed.

– Det er en vild oplevelse at kunne starte dagen med en helikoptertur. Det er som om, at man flyver ud til en helt anden verden ude på platformen, hvor tingene kører på sin egen måde. Vi har vores eget fællesskab og er nærmest helt afskårne fra omverdenen, forklarer Nina Stahl Madsen

Nina Stahl Madsen er nyuddannet kandidat fra landinspektøruddannelsen og arbejder i LE34’s Offshore-afdeling, hvor mange målingsopgaver udføres langt ude på havet. Hendes job adskiller sig fra de fleste, da den ene dag kan foregå på kontoret i Aalborg, hvorimod den næste dag kan byde på målinger i Norge.

– Jeg gik efter dette job på grund af den brede faglighed, hvor det især er kombinationen af det matematiske aspekt og det praktiske, der fangede mig. Alle vores opgaver er noget, vi kan regne og måle på, så det hele ender i data og tal, og jobbet er aldrig kedeligt, fordi vi kommer ud i den virkelig verden. Nogle dage sejler vi rundt i havne, andre dage laver vi målinger på byggepladser. Hver dag føles som et nyt eventyr, og da vi tit er afsted sammen, er der mange gode oplevelser med gode kolleger, fortæller Nina Stahl Madsen, der læste til landinspektør og specialiserede sig i teknisk måling i Aalborg.

– På studiet var der samarbejde med praktiserende virksomheder og lærerige praktikophold. Og blandt de studerende er der et stærkt sammenhold, hvor man interesserer sig for og tager sig af hinanden. Et sammenhold der fortsætter, når vi er færdige med at studere, siger Nina Stahl Madsen

Et job med fleksible arbejdstider

Udover jobsikkerhed og høj startløn kan de nyuddannede landinspektører ofte se frem til stor fleksibilitet i arbejdstiderne. Somme tider er landinspektørerne i Offshore-afdelingen ude på platformen længere tid ad gangen – nogle gange op til 14 dage.

– En af fordelene ved at arbejde som landinspektør er fleksibiliteten i jobbet. Jeg holder meget af arbejdsrytmen, som betyder, at jeg kan give den en skalle, når jeg er ude på platformen, og så nyde friheden man får efterfølgende, lyder det fra Nina Stahl Madsen, som dog er i tvivl, om arbejdsrytmen vil passe ind i hendes liv i fremtiden. Men her vil hun kunne tilpasse sine arbejdstider, så de svarer til en normal arbejdsuge.

Landinspektøruddannelsen er en 5-årig universitetsuddannelse, som kan læses i København og Aalborg. Adgangskravene er en gymnasial uddannelse med dansk og matematik på A-niveau og engelsk på B-niveau. Ansøgningsfristen er 5. juli.

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet