Mange unge danskere tager chancen på rejsen

BoligFritid.dk

Mange unge danskere tager chancen på rejsen

Hver tredje unge mellem 18 og 29 år tager på ferie uden rejseforsikring. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige Forsikring.

Eksotiske destinationer står ofte højest på mange unges ønskeliste, når de skal vælge næste rejsemål. Desværre fravælger hver tredje mellem 18 og 29 år rejseforsikringen. Til sammenligning er det blot en ud af seks over 60 år, der rejser uden sikkerhedsnettet.

Og det kan blive et problem. For det er ofte på de eksotiske rejser, unge får brug for hjælp fra rejseforsikringen. Skadetal fra Gouda Rejseforsikring viser, at de tre lande, hvor flest 18 til 29-årige kommer til skade, er Australien, Thailand og USA. Lande, hvor det blå kort ikke dækker, og hvor behandling af basale sygdomme ofte kan blive meget dyrt.

”Baseret på de skader vi ser, må vi på det kraftigste fraråde, at man rejser til udlandet uden forsikring. En ting er den økonomiske risiko. Noget andet er den praktiske hjælp og støtte, man kun kan få med en rejseforsikring,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring og uddyber:

”Der er desværre intet nyt i, at mange unge rejser uden forsikring. Men at tallet er så højt, er ubehagelig læsning. Vi får mange henvendelser fra unge, der får ødelagt rejsen på grund af sygdom eller ulykker, og som får den nødvendige hjælp og støtte, så de ofte kan fortsætte deres rejse.”

Det blå kort hjælper ikke på alle destinationer

Det er ikke populære rejsemål som Spanien, Grækenland og andre europæiske destinationer, der er er blandt de ti lande, hvor flest unge kommer til skade, bliver syge eller på anden måde skal have hjælp fra rejseforsikringen. Det kan blive et problem for hver tredje unge, da det blå kort ikke dækker disse steder, og der derfor ingen hjælp er at hente, hvis de kommer til skade.

”Det er generelt meget sikkert at rejse, men det er umuligt at forberede sig på sygdom eller ulykker. Derfor spiller man decideret hasard med sin økonomi og sikkerhed, hvis man rejser udenfor Europa uden rejseforsikring. Derfor vil jeg på det kraftigste fraråde unge, at de sparer på rejseforsikringen,” siger Dan Kjølhede Laursen.

Her kommer unge oftest til skade:

 1. Australien
 2. Thailand
 3. USA
 4. Vietnam
 5. New Zealand
 6. Indonesien
 7. Tanzania
 8. Nepal
 9. Philpinerne
 10. Peru

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring i december 2017 blandt 1168 repræsentativt udvalgte danskere. Kun danskere der rejser til udlandet, er blevet spurgt, om de har rejseforsikring, når de tager på ferie i udlandet.

Så mange har rejseforsikring, når de rejser til udlandet:

 • 18-29 år: 66 %
 • 30-39 år: 66 %
 • 40-49 år :75 %
 • 50-59 år: 82 %
 • +60 år: 83 %
print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet