Køb en mikrobil, og spar 44.500 kr. om året

BoligFritid.dk

Køb en mikrobil, og spar 44.500 kr. om året

I en ny undersøgelse, udarbejdet af Lånio.dk, konkluderes det, at der årligt er op til 44.500 kr. at spare ved køb af en mikrobil frem for en stor mellemklassebil. Med udgifter såsom billån, bilforsikring, grøn ejerafgift m.m. hober udgifterne ved at eje en bil sig hurtigt op. Derfor er det påliggende at ville spare penge, hvor dette er muligt.

Lånio.dk har undersøgt, hvad det koster at købe og eje en bil i 2018. Denne undersøgelse viste, at der var hele 44.500 kr. at spare hvert år ved køb af en af mikrobil. Førnævnte beløb består kun af udgifter som den månedlige ydelse på et billån, bilforsikring, serviceaftale, skift af dæk m.m. og ikke selve bilens købspris.

De små biler er undersøgelsens store vindere

Undersøgelsens store vindere, hvis man ønsker sig så lave omkostninger som muligt, er mikro- og minibilerne. Det koster i gennemsnit 143.039 kr. at købe en mikrobil og 194.908 kr. for en minibil i 2018. Derimod koster det hele 423.889 kr., hvis man overvejer at købe en stor mellemklassebil og 313.046 kr., såfremt man vil købe en SUV.

Yderligere er der forskel på de forskellige modeller og mærker indenfor hvert enkelt segment, hvor der også er penge at spare. Du kan for eksempel spare 5.000 kr. om året blot på bilforsikringen, hvis du vælger at købe en Toyota Yaris fremfor en Volkswagen Polo, som begge tilhører segmentet minibiler.

Der er derfor penge at spare ved at klarlægge dine behov til en bil samt danne dig et overblik over de udgifter, der er forbundet med at købe og eje den pågældende bil.

Det koster næsten 270.000 kr. at købe en bil i 2018

Er 2018 året, hvor du skal købe en ny bil, viser undersøgelsen også, at du i gennemsnit skal budgettere med næsten 270.000 kr. Du kan i nedenstående tabel se, hvilke udgifter der er forbundet med at købe og eje en bil i 2018.

 

De største udgifter, foruden selve bilens pris, er billånets månedlige ydelse og den lovpligtige bilforsikring. I gennemsnit skal du betale henholdsvis 25.789 kr. i månedlig ydelse og 9.537 kr. til bilforsikringen hvert år.

Mindre udgifter såsom brændstofforbrug, skift af dæk og serviceaftale er dog også udgiftsposter, der gør, at dine samlede udgifter stiger en del. Kører du eksempelvis 15.000 km. om året, skal du i gennemsnit regne med at bruge 7.978 kr. på benzin.

Du kan læse mere om undersøgelsen, og hvordan den er udarbejdet her.

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet