Fynske Fynoti bidrager til at nedbringe indbrud

BoligFritid.dk

Fynske Fynoti bidrager til at nedbringe indbrud

Kompakt kombination af nabohjælp, tyverialarm og panikknap. Folkene bag mener, at Fynoti kan blive et vigtigt bidrag til Bo trygt! projektet, der vil reducere antallet af indbrud med 60% over de kommende år.

Fynoti er en ny og alsidig tyverialarm, der også fungerer som både naboværn og personlig alarm. Ifølge Throstur Mar Sveinsson, medstifter af Fynoti, adresserer Fynoti et reelt problem:

”Indbrud er et stort problem i Danmark. Vi oplever omkring tre gange flere indbrud end vores nabolande. Bo trygt! projektet, der for få måneder siden blev lanceret af RealDania, Trygfonden, DKR og Bolius, har afsat 100 millioner kroner til at reducere antallet af indbrud fra 29.000 om året til 10.000. Vi tror på, at Fynoti kan bidrage til at nå målsætningen”.

Med en ambitiøs plan om at producere en prisvenlig og effektiv tyverialarm, hvor finansieringen skulle hentes hjem via crowdfunding – og med opbakning fra The Mountain fra Game of Thrones – gik Throstur Mar Sveinsson og hans team sidste år i gang med at realisere Fynoti.

”Vi vil gøre hjemme-, privat- og nabosikkerhed til mainstream, så alle kan få en større følelse af sikkerhed,” siger Throstur Mar Sveinsson.

I december sidste år blev Fynoti crowdfundet på Indiegogo, hvor interessen var overvældende, og Fynoti opnåede mere end det dobbelte af den oprindelige målsætning. Introduktionsvideoen, hvor dansk humor komplimenteres af The Mountain, der med grønne fingre pusler om planter, gik samtidig viralt og blev også et stort hit.

Udover at have en fysisk trådløs tyverialarm i hjemmet, har man via Fynoti appen mulighed for at sende en varsling til alle andre Fynoti brugere i nærområdet, hvis man har set noget mistænkeligt.

”Aktiv nabohjælp kan være langt mere effektiv end dyre systemer, der er koblet op til et vagtværn. I lokalmiljøet kender man hinanden og lægger mærke til ting i gadebilledet, der virker suspekte. Man skal naturligvis ikke selv gribe ind, det er politiets arbejde, men hvis man via Fynoti får en melding om, at alarmen er gået hos genboen, kan man tilkalde politiet, mens man selv holder øje gennem vinduet derhjemme og noterer ned, hvad man observerer, så man kan give oplysningerne videre til politiet”, udtaler Throstur Mar Sveinsson.

På samme måde kan man også via appen slå alarm, hvis man selv er kommet til skade ude eller hjemme og har brug for hjælp.

Fynoti er en kompakt lille sag, der falder fuldstændig i et med interiøret. Den er batteridrevet og kræver derfor hverken kabler eller kompliceret installation, og man kan udbygge sit alarmsystem med en eller flere Fynotis alt efter behov.

Der er netop iværksat et pilotprojekt, hvor de første 2.000 Fynotis sælges til en stærkt reduceret pris på https://shop.fynoti.dk

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet