Flere får skader på bilen: Sådan styrer du uden om buler og ridser

BoligFritid.dk

Flere får skader på bilen: Sådan styrer du uden om buler og ridser

De seneste tal fra Forsikring og Pension viser en stigning i antallet af skader på danske biler. Fagmand giver fire gode råd til at styre uden om skaderne.

Det er ikke altid ufarligt at sætte sig bag rattet og køre en tur på de danske veje. Ifølge de seneste talfra brancheforeningen Forsikring og Pension er antallet af personbilskader nemlig steget med knap ti procent på bare ét år. I tredje kvartal af 2018 lå antallet af personbilskader på knap 195.000, mens det i tredje kvartal af 2019 steg til godt 213.000.

Årsagen er ganske simpel, mener Birger Bruun Jensen, der er chefkonsulent hos Forsikring og Pension:

– Der kommer løbende flere biler på vejene. Det sker stadig oftere, at danskerne anskaffer sig bil nummer to og nogle gange nummer tre. Vi ser ikke andre tendenser eller hændelser, som konkret bidrager til stigningen, siger han.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af familier med to eller flere biler steget med 13 procent siden 2015.

Pas på byzonerne

Det er særligt i byzonerne, at den øgede biltæthed resulterer i flere skader på bilerne, og ifølge Vejdirektoratets årsstatistik skete der i 2018 dobbelt så mange materieluheld i byzonerne som i landområderne.

Den tendens mærkes også hos Biltema, der er en af landets største forhandlere af bilplejeprodukter. De oplever, at efterspørgslen på produkter til at udbedre skader er størst i de varehuse, der er placeret tæt på de store byer.

– Vi sælger for eksempel mere ridsefjerner og reparationslak i varehuset i Glostrup end i Rødekro. Det kan hurtigt blive en dyr omgang, hvis alle ridser og buler koster en tur på værkstedet, og derfor er der mange, der gerne vil reparere de mere overfladiske skader selv, fortæller Nis Kornum, der er bilekspert i Biltema.

Han giver her fire gode råd til, hvordan man styrer uden om skader på bilen:

1. Vær opmærksom i trafikken. Mange uheld kan undgås, hvis man koncentrere sig mere om at køre bil. Skru ned for musikken, og hold ind til siden, hvis børnene på bagsædet forstyrrer.

2. Beskyt bilen. Du kan sætte beskyttelsesfolie på de mest udsatte områder på bilen og dermed tage de værste skrammer. Har du børn på bagsædet, der åbner bildøren hurtigt op, kan du sætte en dørbeskytter på, som tager skraldet, hvis døren bliver smækket op i noget.

3. Fjern selv de overfladiske ridser. Der er ingen grund til at sende bilen på værksted, hvis ridsen kun er overfladisk. Det kan klares med ridsefjerner og reparationslak. Ridsen er overfladisk, hvis der ikke mærkes modstand, når du forsigtigt kører en negl henover.

4. Opgradér dit sikkerhedsudstyr. Automatisk nødbremse, blindvinkelalarm og fartbegrænser kan synes som en dyr investering, men det kan øge sikkerheden i din bil markant, så du undgår ulykker.

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet