Få syv års gratis diesel, når du køber bilen brugt

BoligFritid.dk

  • maj 4, 2018
  • By robert
  • Gratis
  • 0

Få syv års gratis diesel, når du køber bilen brugt

Nye beregninger, foretaget af Mikonomi.dk og Biltorvet.dk, viser at der er op til 36.000 kr. at spare ved køb af en ét år gammel Nissan Qashqai sammenlignet med en helt ny. Kører du 15.000 km. om året i en Nissan Qashqai, kan du derfor få syv års gratis diesel ved at købe bilen brugt.

I samarbejde med Biltorvet.dk har Mikonomi.dk foretaget nye beregninger, der viser, at der ved køb af en brugt bil kan spares op til 36.000 kr. Køber du eksempelvis en ét års gammel Nissan Qashqai, kan du helt præcist spare 36.164 kr. Bilen kan, ifølge forhandlere, køre 26,3 km. pr. liter. Derudover har diesel en literpris på ca. 8,74 kr. Dette løber op i et årligt dieselforbrug på 4.984 kr. Det svarer til, at du kan få mere end syv års gratis diesel, såfremt du kører 15.000 km. årligt.

Spar 30.600 kr. på danskernes foretrukne bil

Endnu engang er Peugeot 208 den mest solgte bil i Danmark. Ligesom ved Nissan Qashqai er der næsten lige så mange penge at spare på danskernes favoritbil. Ved at købe en ét år gammel Peugeot 208, kan du spare 30.623 kr. Den populære bil kan, ifølge forhandlere, køre 23,30 km. på literen. Yderligere koster benzin ca. 11,35 kr. pr. liter. Kører du 15.000 km. årligt, koster et års benzin derfor 7.306 kr. Du kan derfor få gratis benzin i fire år ved at vælge en brugt bil.

Udnyt værditab på nye biler

Der er altså mange penge at spare ved at købe bilen brugt fremfor ny. Specielt kan dette skyldes, at de nye biler lider af et stort værditab de første tre år, som Claus Carstensen, der er afgiftsekspert og projektleder hos Biltorvet.dk, fortæller om her:

“Ved den seneste afgiftsnedsættelse, så vi at flere biler blev markant billigere, og eksempelvis en bil som Volkswagen Golf er faldet markant i pris. Det betyder, at vi har en situation, hvor gennemsnittet af de brugte biler er meget lig de tilsvarende fabriksnye biler. Det er selvfølgelig en kunstig situation, som vil udligne sig med tiden. Generelt er det billigere at købe en brugt bil, og specielt de første tre år har nye biler et stort værditab, så man som forbruger kan udnytte, hvis man er villig til at købe en let brugt bil”.

Hvis du ønsker et yderligere indblik i, hvordan disse beregninger er lavet, kan du læse mere her.

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet