Beskyt dig med et “USB-kondom” i offentlige rum

BoligFritid.dk

  • januar 21, 2020
  • By robert
  • Gadgets
  • 0

Beskyt dig med et “USB-kondom” i offentlige rum

Hackere er innovative og finder hele tiden på nye måder at stjæle vores data. Et af deres seneste påfund går via USB-opladestationer, som mange flittigt benytter i det offentlige rum. En måde hvorpå man kan bekæmpe svindlen, er ved at anskaffe sig en USB-lås, eller såkaldt USB-kondom, som spærrer for data-adgangen.

I et tillidssamfund som vores, er det nok de færreste, der mistænker opladerstationer for at kunne være farlige. Mange udnytter muligheden for at oplade deres telefoner i offentlig transport på vej til og fra arbejde uden den fjerneste mistanke om mulige data-angreb.

“Problemet er, at de fleste ikke kender til risikoen ved at slutte telefoner og computere til fremmede opladerstationer, men det udgør en stor fare for IT-sikkerheden. Den tendens er vi nødt til at lave om på,” siger Bogdan Botezatu, ekspert i digitale trusler hos Bitdefender.

Data-svindlen, også kaldt “juice jacking”, er et kendt fænomen, hvor kriminelle overfører skadelig software til opladestationer og kabler, som de efterlader i USB-porte. Når en tilfældig person slutter sin telefon eller laptop til USB-porten, vil personlige data og kodeord kunne eksporteres direkte til svindleren. Det sker oftere, end man skulle tro.

En trussel under cafébordet

Du spæner afsted på de blanke lufthavnsfliser, bestiller en bagel i farten og så spotter du en USB-indgang under et cafébord. Her tilslutter du din telefon, så den kan oplade, mens du spiser.

Denne situation vil være en, mange mennesker kan nikke genkendende til, men det er her, vi bør stoppe op og tænke os om én ekstra gang, siger Bogdan Botezatu, ekspert i digitale trusler hos Bitdefender.

“Mulighederne for at tilslutte sine elektroniske enheder er mange – restauranter, lufthavne, toge og selv busser tilbyder nu en USB-port. Det er bekvemt for danskerne, når man er ved at løbe tør for strøm i løbet af dagen, men med mulighederne følger også trusler, og de stiller større krav til sikkerheden,” fortæller Bogdan.

Blokér hackerne med en USB-lås

Heldigvis findes der ikke blot én, men hele to løsninger på problemet, som fungerer godt, når vi er på farten.

  1. Hav altid en oplader liggende i tasken, som du kan slutte direkte til stikkontakter eller anskaf dig en powerbank.
  2. Beskyt din computer, telefon eller andet elektronisk udstyr med en lås – i almen tale; et USB-”kondom”. Låsen, der skal sidde mellem opladerkablet og opladerporten, vil blokere for data-tilgangen fra USB-opladerstationen, og tillader kun én datastrøm at trænge igennem.
print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet