App vil gøre hverdagen lettere for skilsmisseforældre

BoligFritid.dk

App vil gøre hverdagen lettere for skilsmisseforældre

Skilsmissefar savnede værktøjer der ikke drejede sig om konflikt

Søren Christiansen er skilsmissefar og samarbejder til dagligt med sine børns mor i en 7/7 ordning.
Han har skabt skilsmisse app’en CoPilots, og han mener, at der er brug for nytænkning, når det drejer sig om samarbejde mellem skilsmisseforældre.

– Når vi kan udvikle apps, der hjælper os til at løbe flere kilometer eller finde de billigste hoteller, bør vi også udvikle apps, der hjælper skilsmisseforældre med sikker koordinering og samarbejde på tværs af barnets 2 hjem, siger han.

Søren Christiansen har derfor, med kapital fra danske investorere, brugt de sidste 2 år på at udvikle app’en CoPilots.
Her får skilsmisseforældre hjælp til samarbejde, planlægning og fælles indblik i barnets dagligdag samt sikker deling af lægeoplysninger, telefonnumre og barnets billeder.
Særligt for app’en er, at fokus, modsat de fleste offentlige initiativer, ikke er på konflikter, men derimod på den almindelige hverdag i børnefamilien.

– Vi har alt for længe kun talt om de skilsmissefamilier, hvor forældre og børn mistrives. Det er på tide, at vi beskæftiger os med, at også velfungerende skilsmissefamilier kan have brug for værktøjer til de særlige situationer, der opstår, når barnets hverdag skal planlægges på tværs af 2 hjem. Når forældrene trives, resulterer det i børn, der trives, slutter Søren Christiansen.

Skilsmisseforældre hilser initiativet velkomment

Blandt skilsmisseforældrene hilses initiativet velkomment.
Sidsel Albertsen er (skilsmisse)mor og genkender, at det er vanskeligt at finde værktøjer, der er målrettet hverdagens planlægning mellem 2 hjem.

– Jeg har indkøbslister, bankkonti, træningsprogrammer og meget mere samlet på min telefon via forskellige apps. Hvis en app kan give mig en enkel løsning, når det drejer sig om koordinering mellem min eksmand og jeg, så siger jeg ja tak, siger hun.

Fakta

  • Ifølge børne- og socialministeriets rød, gul, grøn kategori, fordeler skilsmissefamilierne sig som 62% grønne, 31% gule og 7% røde
  • CoPilots er gratis i App Store og Google Play
print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet