Skån dit barn for dårligt indeklima på børneværelset

BoligFritid.dk

Skån dit barn for dårligt indeklima på børneværelset

Dårligt indeklima på børneværelset kan medføre dårlig søvn, irritation og træthed hos barnet. Støv, uønskede kemikalier og partikler kan sammen skabe en cocktail, der skader indeklimaet på værelset og i boligen. Men heldigvis kan du selv forberede dit indeklima ved ret enkle tiltag.

Startpakke.com har taget hygiejneekspert Michael René med på råd, for at skabe et godt og hygiejnisk indeklima.

Børn er mere sårbare overfor kemi og dårligt indeklima end voksne er. Det gælder også gravide og fostre. Derfor giver det især mening at bruge tid på at gennemgå børneværelset i forhold til at skabe et godt og sundt indeklima.

Læs med her, og få de mest enkle veje til et bedre indeklima.

4 nemme tips til at forbedre indeklimaet på børneværelset

Luft ud og fjern støv for at minimere støvpartikler i hjemmet.

”Åbn vinduerne og lav gennemtræk, og hold en god hygiejnestandard i hjemmet er noget af det vigtigste, når det kommer til at forebygge et dårligt indeklima”. Siger Micheal René. Heldigvis kan næsten alle forbedre deres indeklima ved blot at følge disse 4 råd.

  • Luft ud 2 – 3 gange om dagen i 5 minutter
  • Støvsug jævnligt under seng og møbler
  • Vask sengetøj ved min. 6 grader
  • Gør rent med vand eller miljømærkede rengøringsmidler

Følger du ovenstående, har du taget de vigtigste forebyggende skridt mod et dårligt klima indenfor. Læs alle råd til et bedre indeklima på børneværelset her.

Det søde børneværelse kan være en cocktail af kemi

Lad ikke din baby sove i et nymalet værelse fyldt med nye møbler. Selvom børneværelset ser både nuttet og stilrent ud, så kan det være fyldt med skadelige partikler.

Nye møbler, maling og andet inventar afgiver nemlig kemikalier i de mange første uger efter det er pakket ud. De kemiske stoffer blander sig med støvet, og bliver en del af rummets indeklima.

Lad møblerne stå og lufte i flere uger, inden baby kommer derind, eller overvej at købe brugt for helt at undgå kemien.

De ting du måske ikke tænker over – mados, stearinlys og kemikalier

Ting som mados og levende lys spreder forbrændingsartikler, der er skadelige at indånde. Hold derfor altid døren lukket til børneværelset, når I laver mad.

”Udluftning under og efter madlavning, samt at tænde for emfanget er effektivt til at mindske spredning af farlige partikler”, udtaler Michael René.

Vær også opmærksom på om der er gammel plastik i børnehøjde. Er legetøjet opbevaret i en ældre plastikkasse, kan den indeholde ftalater og blødgørende stoffer, som vi i dag ved er farlige. De mindste putter alt i munden, så her er det en god ide at gennemgå børneværelset en ekstra gang.

Hold også gulvet rent ved at støvsuge ofte, og vask det af med rent vand eller miljøvenlige rengøringsmidler. Michael René anbefaler at kigge efter Svanemærket på rengøringsmidler. Der er nemlig meget skrappe krav til den kemi, som et Svanemærket produkt må indeholde.

Om eksperten

Michael René lektor i fødevarevidenskab og hygiejneekspert hos Københavns Professionshøjskole. Læs mere om rengøring og hygiejne på Pletvæk.dk.

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet