Lejeboligmarkedet 2019 i Region Hovedstaden – her er forskellen størst

BoligFritid.dk

  • januar 21, 2020
  • By robert
  • Bolig
  • 0

Lejeboligmarkedet 2019 i Region Hovedstaden – her er forskellen størst

ejeboligmarkedet 2019 i Region Hovedstaden – her er forskellen størst
Fra 93 kroner til 167 kroner pr. kvadratmeter – så stor var spændet i kvadratmeterprisen for en lejebolig i Region Hovedstadens billigste og dyreste kommune i 2019. Dét viser en ny rapport, udgivet af Akutbolig.dk

Akut
bolig.dk har i en ny rapport beregnet den gennemsnitlige kvadratmeterpris for lejeboliger i 2019 på kommune-, region- og landsbasis, og rangeret dem fra de dyreste til de billigste.

Se rapporten og din kommunes og regions placering her.

Den dyreste region og den dyreste kommune

Kvadratmeterprisen for en lejebolig i 2019 var, ikke overraskende, dyrest i Region Hovedstaden. Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 126 kroner, var kvadratmeterprisen 38% højere end landsgennemsnittet på 91 kroner.

Region Hovedstadens og landets dyreste kommune er Frederiksberg Kommune. Her skulle man i 2019 hver måned i gennemsnit have 167 kroner pr. kvadratmeter opad lommen for en lejebolig. Det er hele 84% mere end landsgennemsnittet. I kroner og øre, svarer det til, at man skal bruge knap 73.000 kroner mere på husleje om året.

Store forskel i regionen

Der er også store forskelle i kvadratmenterprisen i regionens kommuner. Der er hele 74 kroner til forskel mellem regionens dyreste kommune – Frederiksberg Kommune – og regionens billigste – Bornholm Kommune. Det svarer til en merudgift til husleje på knap 90.000 kroner om året. Når det så er sagt, er Bornholm ikke blandt de billigste kommuner i landet. Med en kvadratmeterpris på 93 kroner pr. kvadratmeter på niveau med landsgennemsnittet.

Klik på en kommune for at se den gennemsnitlige kvadratmeterpris for kommunen, samt hvor meget højere eller lavere prisen er sammenlignet med regions- og landsgennemsnittet.

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har beregnet den gennemsnitlige kvadratmeterpris på lejeboliger i Danmarks 98 kommuner. Undersøgelsen er baseret på data om 55.971 lejeboliger, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i løbet af 2019. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for hver kommune er sammenlignet med den gennemsnitlige kvadratmeterpris for regionerne og hele Danmark.

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet