BoligFritid.dk
Vi har rigtig mange grundejerforeninger herhjemme – både for sommerhuse og helårshuse.
Eksempelvis er to bestyrelsesmedlemmer dømt til at betale omkostningerne ved at anke en sag til Landsretten til trods for, at deres grundejerforening ikke havde midlerne hertil. Regningen lød på kr. 80.000 plus renter.
”Vi oplever flere og flere spørgsmål omkring forsikringer” oplyser Kim Juhlin, formand for Fritidshusejerne og Boligejerne – to interesseorganisationer for henholdsvis fritidshuse og helårshuse. ”Det er som om, den meget omtale af bestyrelsesansvar i virksomhederne har bredt sig til foreningslivet” siger Kim Juhlin.
”Min opfattelse er, at det mindste, man som forening kan gøre for de personer, der frivilligt lægger arbejdskraft i bestyrelserne, er at sørge for, at de er ordentligt forsikret”, siger Kim Juhlin.
Rådgivningen fra de to foreninger lyder, at man som minimum bør have en ansvarsforsikring for grundejerforeningen og så en bestyrelsesansvarsforsikring for bestyrelsesmedlemmer.
Hvad rigtig mange overser, er den lovpligtige arbejdsskadesforsikring. ”Samles man eksempelvis en gang om året og udfører arbejde for foreningen, så skal man faktisk have en arbejdsskadeforsikring”, siger Kim Juhlin, og her bør man nøje undersøge markedet, idet der kan være store prisforskelle – vi oplever ofte, af man kan spare mellem 50% og 75% på sin arbejdsskadeforsikring ved at tegne den gennem os.
Andre forsikringer, der kan være på tale, er en underslæbsforsikring og et netbanksforsikring/It kriminalitet.
Forsikringer er måske ikke det mest sexede for en forening, men udgiften til dækning er beskeden – ofte i niveau 850 til kr. 2.200 – alt efter hvilke forsikringer man ønsker – og enhver forening bør have forsikringer på dagsordenen såvel af hensyn til foreningen som bestyrelsen.