Hjælp en husvild studerende – udlej ekstraværelset

BoligFritid.dk

Hjælp en husvild studerende – udlej ekstraværelset

Dit ekstraværelse i ejerboligen er guld værd – både for dig og den husvilde studerende.

Har du et værelse til overs i ejerboligen, som står ubrugt hen? Og mangler du liv i huset? Studestart står for døren i de danske studiebyer, hvor mange studerende stadig leder mange studerende stadig efter et sted at bo, fordi der er stor kamp om de ledige lejeboliger.

Udlejningsværelset er en eftertragtet boform for studerende, fordi værelset er i en prisklasse, som kan betales på en SU. Derfor opfordrer BoligPortals adm. direktør boligejerne til at overveje muligheden for en lejer i det tomme værelse, eller den ubrugte kælder.

– Der påhviler alle parter med indflydelse på boligmarkedet –  BoligPortal inklusiv – et ansvar for at løse boligmanglen, men vi vil også gerne appellere til, at den enkelte privatperson kan tage et ansvar. Det er så grundlæggende for vores trivsel som mennesker, at vi har et sted at bo, og hvis danskerne hjælper hinanden med at finde tag over hovedet til de unge studerende, så er vi nået et stort stykke af vejen mod en løsning af boligmanglen, siger Anders Hyldborg.

 

Få en ekstra indtjening

Udover at hjælpe en studerende og få liv i huset, er der selvfølgelig også en ekstra indtjening i at udleje et værelse. Det kan være vanskeligt at prissætte et værelse, og udover værelsets stand og størrelse skal man også tage beliggenhed og de faciliteter, som stilles til rådighed, i betragtning, når man prissætter værelset.

Et praj om prislejet kan du få ved at kigge på BoligPortals statistik over huslejepriser pr. kvadratmeter for værelser. Du kan dog aldrig være sikker på, at naboen har prissat korrekt, og derfor må man aldrig blindt sætte huslejen efter lokalområdet, fortæller Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal.

– Vi opfordrer til – og forventer -, at alle boligejere kigger på det konkrete lejemål og på deres lokalområde, når de skal fastsætte huslejen. Huslejen bestemmes ikke kun af lejemålets størrelse og beliggenhed, men også af værelsets stand, og af de faciliteter som lejeren har adgang til. Er man i tvivl om huslejen er sat korrekt, kan man få en forhåndsgodkendelse af det lokale huslejenævn, siger Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal.

 

Råd til at udleje ekstraværelset 

  1. Husk at betale skat af lejeindtægten. Udlejer har dog ret til et fradrag, når der udlejes et eller flere værelser i egen bolig.
  2. Beregn din indkomst ved udlejningen efter skat gennem Skats enkle beregner: http://skat.dk/skat.aspx?oId=2234800
  3. BoligPortal har lavet en beregner, hvor du kan tjekke, hvad du kan tjene skattefrit https://www.boligportal.dk/udlej-vaerelse
  4. For 500 kroner kan private udlejere få forhåndsgodkendelse af huslejen ved det lokale huslejenævn. På den måde har du lovens ord for, at huslejen er rimelig.

Kilde: Szocska advokater og BoligPortal

 

print

robert

Kategorier

error

Kan du lide BoligFritid.dk så del budskabet